Bár Mexikó több mint tízezer kilométerre fekszik Magyarországtól, a latin konyha rajongóinak elég a IX. kerületi Tompa utcáig utaznia, hogy autentikus mexikói ételeket ehessenek a Mezcal étteremben. A közel 3000 éves olmék, maja és azték kultúrák a gasztronómiában is nyomot hagytak. Bár a mexikói konyha látszólag sok rokonságot mutat a magyarral, az eredeti ízek létrehozása itthon nem könnyű munka. Még a megfelelő kukoricalisztet is egyenesen Mexikóból kell importálni és akkor a fűszerekről még nem is beszéltünk – akad olyan mártás, amelyhez 40 féle különböző ízre van szükség. A Mezcal eredetiségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a közép- és dél-amerikaiak is ide jönnek, ha egy kis “hazaira” vágynak. Az étterem vezetősége egyetlen engedményt tett csak a magyar vendégek kedvéért: a csípős ízek nem kötelezőek, mindenki eldöntheti maga, mennyire bevállalós. A konyha autentikusságán mexikói vendégséfek őrködnek, akik rendszeres látogatásaikkal garantálják, hogy az ízek valódiak legyenek és időről-időre újabb receptekkel is bővítik a választékot. Az íly módon évente megújuló étlap kínálatát még heti ajánlat is kiegészíti, amely elsősorban a szezonális alapanyagokra fókuszál. Aki pedig nem csak mexikói ételekre, hanem italokra is vágyna, Magyarország legnagyobb tequila választékából választhat, természetesen a megfelelő kukacos változatban. Kedvezmény: 50% étel.